Hoppa till huvudinnehåll

Malin Yngvesson, Smådjurskliniken rehabiliteringsavdelning

Malin Yngvesson. Foto.

Malin har varit på UDS länge, hon började redan 2002. Malin har aldrig haft några tveksamheter över vilket yrke hon skulle välja, hon har vetat det i hela sitt liv. Ett starkt omvårdnadsintresse tillsammans med att hon tycker om både människor och djur gjorde valet enkelt. Hos oss tar hon hand om rehabilitering av djuren samt att hon noggrant går igenom hemgångsråden med djurägaren.

Mike Woolford, Hästklinikens poliklinik och vårdavdelning

Mike Woolford. Foto.

Mike är från Zimbabwe där han redan som liten pojk var fascinerad av djursjukvård. En lokal veterinär tog sig an honom och Mike har bland annat tränat falkat och hökar samt arbetade som safariguide i Afrika. Sedan ett par år tillbaka är han anställd som DSS på hästkliniken parallellt med att han driver ett eget hovslageri. Mike arbetar nära våra ögonspecialister då han intresseras mycket av det området.

Pernilla Åhr, Smådjursklinikens intensivvårdsavdelning

 Pernilla Åhr. Foto.

Pernilla har arbetat hos oss i 27 år. Det började med ett besök på det gamla universitetsdjursjukhuset med en skadad hund. Pernilla blev så intresserad av djursjukhusmiljön att hon sadlade om från ridlärare till djursjukskötare. På UDS arbetar hon med de svårast sjuka och skadade djuren som behöver konstant övervakning. 

Kiki Olin, Hästklinikens operationsavdelning

Kiki Olin. Foto.
Kiki ville redan som barn jobba med sjukvård och djur, sen var det slumpen som gjorde att hon valde att bli DSS istället för veterinär. Kiki arbetar som operationssköterska med anestesikompetens (narkos). Det betyder att hon tar hand om hästen före, under och efter en operation. Hon ser till att de sover bra och inte har ont samt kontrollerar att uppvaknande går som det ska och inga komplikationer inträffar.

Wendela Warnbrant, hästklinikens poliklinik och vårdavdelning

Wendela Warnbrant. Foto.

Wendela firar 10 år på UDS i maj 2019. Hon arbetar främst på polikliniken (öppenvårdsmottagningen). Där välkomnar hon studenter och kunder på morgonen och ser till att de möter ett vänligt ansikte. Hon assisterar veterinärer i böjprov och andra undersökningar. Då Wendela är en duktig ryttare är det inte ovanligt att hon får sitta upp och rida hästarna för att underlätta undersökningar av rörelsestörningar.

Jag flirtar med hästen för att få den lugn

Vad gör ni för att visa omtanke om djuret när den är patient hos oss? Finns det något ni kan göra för att ge "det där lilla extra”?

Mike Woolford pysslar om häst. Foto.

Det finns tillfällen när jag gråter tillsammans med djurägaren

I en miljö som aldrig står stilla måste det hända mycket som etsar sig fast i minnet. Finns det något ni kommer ihåg extra starkt?

Siberian husky tas omhand av kvinnlig djurskötare. Foto.

Vi måste utföra vissa saker mot djurets vilja, men vi ska göra det så bra vi bara kan

Det måste vara svårt att hantera olika individer och behålla lugnet i stressade situationer. Vad är det som mest utmanade i yrket som djursjukskötare?

Wendela Warnbrant, profil. Foto.

Alla kollegor vi ringde på nyårsafton ställde upp

Det måste finnas tillfällen när ni känner er glada och stolt över ert yrke och er arbetsplats. Berätta mer om det.

Pernilla tar hand om hund med plaststrut kring huvudet. Foto.

Det är ett privilegium att arbeta här

Varför valde ni att bli djursjukskötare? Och vad är det roligaste med att arbeta här på UDS?

Siberian husky tas om hand av två kvinnliga djursjukskötare. Foto.

Här går mycket ut på att utbilda, det är en viktig del i det hela

Hur skiljer det sig att arbeta på ett universitetsdjursjukhus jämfört med ett kommersiellt djursjukhus eller en veterinärklinik?

Närbild av två personer, en veterinär och en student. Foto.
Publicerad: 11 april 2019 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…