Hästkliniken

Hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset vid SLU tar emot hästar från hela landet, antingen direkt eller på remiss från er ordinarie veterinär. Hos oss finns hög kompetens inom såväl internmedicin och kirurgi som hovslageri och avancerad diagnostisk utrustning.

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

Just nu måste vi alla hjälpas åt för att begränsa smittspridningen av covid-19. UDS har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Det är otroligt viktigt att vi undviker en situation där många av våra medarbetare blir sjuka samtidigt!

Nordsvenska brukshingstar. foto

Röntgen av nordsvenska brukshingstar

Nordsvenska brukshingstar ska vara friröntgade i framhovarna med avseende på hovbroskförbening innan de får godkännas för avel.

Föreningen Nordsvenska Hästen har beslutat att den av föreningen förvaltade forskningsfonden även hösten 2019 ska bekosta hovbroskröntgen för de nordsvenska brukshingstar som är födda år 2017 och som avses visas på avelsvärdering för hingstar 2020.

Röntgenundersökningen måste ske under perioden 1 september – 1 december 2019. Fonden bekostar undersökningen endast om bilderna skickas till bilddiagnostiska kliniken på UDS. 

Hästoperation. Foto

Operation av häst

I den här filmen visar vi hur en planerad operation går till och du får följa hästen från det att den sövs till dess den vaknar upp igen.

Hästtandläkare. Foto

Tänder och munhåla

Hästar behöver regelbundet få munhåla och tänder undersökta. I den här filmen får du se hur en rutinundersökning går till hos oss.

Publicerad: 16 juni 2020 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…