Hoppa till huvudinnehåll
SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Hästkliniken

Hästkliniken tar emot hästar från hela landet, antingen direkt eller på remiss från er ordinarie veterinär. Hos oss finns hög kompetens inom såväl internmedicin och kirurgi som hovslageri och avancerad diagnostisk utrustning. Ring oss på 018-67 29 50.

Två hästar mule mot mule. Foto.

Kastration av hingst 1 800 kr

Kastrationen utförs av veterinärstudenter under handledning av lärare inom hästkirurgi. Kastrationen är en öppen kastration och hästen stannar på hästkliniken under dagen. Kastrationen utförs stående alternativt under en kortare narkos. Erbjudandet gäller 1-2 åriga hingstar med båda testiklarna nere. För mer information och bokning ring hästkliniken på 018-67 29 50

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

För oss är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda samtidigt som vi måste fortsätta att ta hand om sjuka och skadade djur. I UDS lokaler gäller social distansering, vilket betyder att vi gör allt vad vi kan för att minimera antalet kontakter. Vi har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Hästoperation. Foto

Operation av häst

I den här filmen visar vi hur en planerad operation går till och du får följa hästen från det att den sövs till dess den vaknar upp igen.

Hästtandläkare. Foto

Tänder och munhåla

Hästar behöver regelbundet få munhåla och tänder undersökta. I den här filmen får du se hur en rutinundersökning går till hos oss.

Publicerad: 08 april 2021 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…