Hoppa till huvudinnehåll

Rådgivning och artiklar

Här hittar du rådgivning och artiklar skrivna av veterinärer vid hästkliniken.

Rådgivning och artiklar

  • Besiktning av häst inför köp och försäljning

    Hippologistudent på häst. foto I de allra flesta fall innebär köp och försäljning av häst att en veterinärbesiktning genomförs. Som veterinär är man mycket väl medveten om hur viktig besiktningen är och vi är på UDS måna om att göra en så rättvisande och korrekt bedömning som möjligt. För att kunna göra detta måste vissa förutsättningar vara uppfyllda och det kan vara bra att veta för hästägaren/spekulanten vad man kan förbereda för att omständigheterna vid besiktningen ska vara optimala.
  • Stoets dräktighet och fölets första dygn

    Har du ett dräktigt sto eller har du precis blivit med föl? Då finns det mycket du som hästägare bör vara uppmärksam på, här har vi listat några av de viktigaste punkterna. Kom ihåg att föl föds utan antikroppar och ett utvecklat immunförsvar. De första timmarna och ett tidigt intag av råmjölk är livsviktigt! Om fölet avviker från ett normalt beteende skall veterinär kontaktas direkt.
  • Hur och när bör man isolera sitt stall för att undvika smittspridning?

    Virus. Illustration. En isolering börjar i samma minut som man upptäcker ett symptom som kan vara smittsamt. En isolering gäller inte enbart de smittor som är anmälningspliktiga, utan även när det något mindre allvarligt, såsom en förkylning
Publicerad: 07 december 2022 - Sidansvarig: uds-komm@slu.se

Aktuella öppettider för akutbesök och tidsbokning finns på www.universitetsdjursjukhuset.se.

Vid akutbesök, ring kliniken och meddela att ni kommer.

 

 

 

Telefon: 018-67 29 50

Besöksadress: Ultunaallén 3C, 756 51 Uppsala
Leveransadress: Hästkliniken, Box 7040, 750 07 Uppsala

Epost: hastkliniken@slu.se 

Loading…