Det är ett privilegium att arbeta här

Senast ändrad: 10 maj 2019
Djurskötare Kiki i operationskläder och med munskydd. Foto.

Varför valde ni att bli djursjukskötare? Och vad är det roligaste med att arbeta här på UDS?

"För mig är det kombinationen av att vara här tillsammans med likasinnade människor med samma mål som jag och att arbeta med hästar. Det är ett privilegium att vara här, det tar aldrig stopp, man blir aldrig fullärd, man lär sig hela tiden något nytt."
– Wendela

"Det är så omväxlande och jag blir utmanad varje dag. Anestesi är spännande, hästar är inte skapta för att ligga på rygg och sova. Det är en viktigt uppgift att se till hästen får det så bra som möjligt. Ingen narkos är den andra lik, det är individuellt hur de reagerar."
– Kiki

"Det är det bästa jag har gjort, att börja arbeta här. Jag har ett jobb där jag utvecklas och lär mig något varje dag samtidigt som jag har likasinnade runt mig. Jag utvecklas som människa gällande både personlighet och kunskap. Man trivs nog väldigt bra här om man är nyfiken och vill lära sig."
– Pernilla

Vad vill du veta mer om?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Fakta:

Vill du att friska och sjuka djur ska få en så god omsorg som möjligt? Gillar du kontakt med andra människor och deras sällskapsdjur? Som djursjukskötare utbildas du för att få en bred och fördjupad förståelse för djuromvårdnad och djursjukvård.

Om utbildningen till djursjukskötare


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se