Hoppa till huvudinnehåll
SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Smådjurskliniken

Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden. Ring oss på 018-67 26 80. 

Student med katt. foto

Studentdriven klink

Hos oss utbildas morgondagens veterinärer och djursjukskötare. Nu kan vi erbjuda djurägare vår studentdrivna smådjursklinik. Det här passar dig som vill få ditt djur undersökt eller behandlat för enklare åkommor.

Öppet 7-22

Tillfälligt justerade öppettider för smådjursklinikens akutmottagning

Öppettiderna för akutmottagningen på smådjurskliniken kommer fortsätta att vara kl. 07-22 över sommaren. Beslutet är fattat utifrån följande:

  • Vi måste säkerställa att våra inneliggande patienter får en trygg och säker vård.
  • Vi måste säkerställa att våra medarbetare har en bra arbetsmiljö.
  • Vi vill undvika situationen där vi med jämna mellanrum blir tvingade att med kort varsel stänga akutmottagningen, eller dra ner på verksamheten på andra sätt.
corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

För oss är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda samtidigt som vi måste fortsätta att ta hand om sjuka och skadade djur. I UDS lokaler gäller social distansering, vilket betyder att vi gör allt vad vi kan för att minimera antalet kontakter. Vi har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Hund tass

Hjälp ditt djur till ett trevligt veterinärbesök

Det finns mycket du som djurägare kan göra för att underlätta veterinärbesöket för ditt djur, både inför och under besöket. Det gäller både vid planerade och akuta besök. Här får du tips och råd kring hur du kan träna ditt djur för att underlätta veterinärbesöket. 

Katt på IVA. Foto

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Publicerad: 26 augusti 2021 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…