SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Smådjurskliniken

Vid smådjurskliniken på UDS tar vi emot hundar, katter och andra smådjur. Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden.

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

Just nu måste vi alla hjälpas åt för att begränsa smittspridningen av covid-19. UDS har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Det är otroligt viktigt att vi undviker en situation där många av våra medarbetare blir sjuka samtidigt!

Svart hund som ger blod. Foto

Inför ditt besök

Innan du ringer till oss angående ett sjukt djur samt innan ditt besök finns det en del vi behöver veta. Här har vi samlat sådant som kan vara bra för dig att tänka igenom innan du kontaktar oss. 

Undersökning av hund. Foto

Råd vid sjukdom

Vill du veta mer om till exempel kennelhosta, magomvridning eller salmonella? Här hittar du råd om akuta skador hos hund och katt samt information om några vanliga sjukdomstillstånd.

Katt på IVA. Foto

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Publicerad: 25 juni 2020 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…