SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Smådjurskliniken

Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden. Ring oss på 018-67 26 80. 

Öppet 7-22

Tillfälligt justerade öppettider för smådjursklinikens akutmottagning

Situationen med höga sjuktal förenat till rådande pandemi har inte förbättras sedan i höstas, snarare tvärtom. Det medför att öppettiderna för smådjursklinikens akutmottagning kommer fortsätta att vara kl. 07-22 ytterligare en period. Beslutet tas upp för revidering senast den 25/5.

Detta är ett tillfälligt beslut. Smådjurskliniken kommer att återgå till akutintag dygnet runt så snart situationen tillåter.

Ögonlysning hund

Ögonlysningsdag

Är det dags för ögonlysning av din hund eller katt? Den 12 april kl. 13-16 kommer vår ögonmottagning att fokusera på ögonlysning. Du får ett proffsigt, effektivt och vänligt bemötande av vårt specialistteam.

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

För oss är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda samtidigt som vi måste fortsätta att ta hand om sjuka och skadade djur. I UDS lokaler gäller social distansering, vilket betyder att vi gör allt vad vi kan för att minimera antalet kontakter. Vi har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Hund tass

Hjälp ditt djur till ett trevligt veterinärbesök

Det finns mycket du som djurägare kan göra för att underlätta veterinärbesöket för ditt djur, både inför och under besöket. Det gäller både vid planerade och akuta besök. Här får du tips och råd kring hur du kan träna ditt djur för att underlätta veterinärbesöket. 

Katt på IVA. Foto

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Publicerad: 24 mars 2021 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…