Hoppa till huvudinnehåll

När ditt djur behöver övernatta

På vårdavdelningen får varje patient en egen bur med vattenskål och en filt att vila på. Djuren får tillsyn utifrån varje patients individuella behov. Vi förstår att du som djurägare kan vara både ledsen och orolig. Vi gör vårt bästa för att hålla dig underrättad om vad som sker.

En fläckig katt äter ur en av två matskålar. Foto

Så här bor ditt djur hos oss

Katter har en kattlåda samt oftast ett litet hus att krypa undan i. Hundarna bor i luftiga burar anpassade utifrån sin storlek. Djuren har mjuka plädar och fällar att ligga på. 

Besök rekomenderas inte, dels på grund av hygienska och arbetsmässiga skäl men också för att många djur blir uppjagade av att få besök av sin familj och ledsna när de går igen. 

En hund i koppel kissar på en buske. Foto

Rastning och utfodring

Utfodring & rastning individanpassas till varje patient. Hundar rastas minst fyra gånger per dag i vår inhägnade rastgård. Maten ingår i vårdpriset och vi har ett stort sortiment att välja mellan. Om ditt djur av veterinärmedicinska skäl måste ha en kost som inte tillhandahålls av oss får vi diskutera oss fram till en passande lösning. 

Hund ligger. foto

Daglig telefonkontakt

När ditt djur är inskrivet hos oss på UDS blir du dagligen kontaktad per telefon av en ansvarig veterinär. Telefonkontakten sker i allmänhet under eftermiddagen. Ange på vilket telefonnummer du nås i första hand. 

Kvälls- och nattetid är det färre personer i tjänst vilket medför att det kan vara svårare att få hjälp med ärenden som inte är av akut karaktär. Om ditt djurs tillstånd försämras på något sätt ringer vi upp dig

Hund med person skymtandes bakom. Foto.

Hemgång

När det är dags för ditt djur att få komma hem går veterinären per telefon igenom viktig information om hur du på bästa sätt tar hand om ditt djur hemma (mediciner, eventuell specialkost, motioneringsdirektiv, återbesök med mera). Ditt djur lämnas i första hand ut av en sköterska som har haft hand om ditt djur, eller vid ortopediska problem av personal från rehabiliteringsavdelningen. Läs genom de skriftliga hemgångsråd du får i samband med hemlämningen. Om någonting är oklart är det viktigt att du frågar!

Katt som tittar upp. Foto

Relaterat innehåll

Tänk på att djursjukvård tyvärr kan bli kostsamt. Be gärna om en kostnadsuppskattning så länge ditt djur är inlagt och diskutera med ansvarig veterinär hur mycket vården av ditt djur får kosta.

Publicerad: 07 december 2022 - Sidansvarig: uds-komm@slu.se
Loading…