Det finns tillfällen när jag gråter tillsammans med djurägaren

Senast ändrad: 10 maj 2019
Wendela böjer upp ena frambenet på en häst. Foto.

I en miljö som aldrig står stilla måste det hända mycket som etsar sig fast i minnet. Finns det något ni kommer ihåg extra starkt?

"Återkommande kunder som kommer varje vecka, som varit här i flera år, gör avtryck, jag ser verkligen fram emot deras besök. Jag kommer ihåg en hund med ett omfattande diskbråck. Hunden hade blivit trampad på och efter operationen var den djupt deprimerad och kunde inte stå upp. Jag hade den på armen en hel helg sen blev den bättre och ville vara med. Ägarna var mycket engagerade i hundens träning och alla hjälptes åt, nu lever den ett bra liv."
– Malin

"Självklart finns det sorg i mitt yrke. Det finns tillfällen när jag gråter ihop med djurägaren, jag tar till mig av deras sorg och vi lider tillsammans. Det kanske är oproffsigt, men det tycker inte jag."
– Wendela

Vad vill du veta mer om?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Fakta:

Vill du att friska och sjuka djur ska få en så god omsorg som möjligt? Gillar du kontakt med andra människor och deras sällskapsdjur? Som djursjukskötare utbildas du för att få en bred och fördjupad förståelse för djuromvårdnad och djursjukvård.

Om utbildningen till djursjukskötare


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se