Hoppa till huvudinnehåll

Ambulatoriska

Ambulatoriska kliniken åker ut till stall och gårdar i Uppsala och Knivsta kommuner. Vi har såväl tidsbokning för fall som inte är brådskande som jour för akuta ärenden. Ring oss på 018-67 29 90.

Häst i transport

Resa med djur - officiella intyg

När du ska ut och resa med djur kan det krävas ett officiellt intyg för att åka mellan länder. För resa inom EU är det EUs nya djurhälsoförordning (Animal Health Law, AHL) som är grunden för vad som ska uppfyllas. Syftet är att säkerställa god djurhälsa, förhindra sjukdomsutbrott samt smittspårning om smitta uppstår.

Rådgivning om hästar och lantbrukets djur

  • Hästens tänder i olika stadier i livet

    Tandvård häst Hästtandvårdens historia sträcker sig långt bakåt i tiden och utvecklingen har gått fort framåt de senaste decennierna. Intresset för hästens munhälsa och efterfrågan på kunskap hos hästägare ökar. Här har vi samlat övergripande information om hästens tänder. Du kan också läsa mer om hästens behov under olika stadier i livet.
  • Inälvsmask hos häst och viktiga åtgärder

    Häst betar Det finns ett antal inälvsmaskar, så kallat endoparasiter, hos häst. De orsakar olika grad av skada i kroppen, från ingen uttalad skada till betydande skada. De vanligaste besvären är kolik. Yngre häst kan få hosta, raggig och glanslös päls, bli tunn över rygg och revben med bukighet.
Publicerad: 07 december 2022 - Sidansvarig: uds-komm@slu.se
Loading…