Studentdriven smådjursklinik

Senast ändrad: 25 april 2022
Student med katt. foto

Hos oss utbildas morgondagens veterinärer och djursjukskötare. Nu kan vi erbjuda djurägare vår studentdrivna smådjursklinik . Det här passar dig som vill få ditt djur undersökt eller behandlat för enklare åkommor.

Just nu finns det inga bokningsbara tider till den studentdriva kliniken.

Priset på undersökningen är kraftigt rabatterad och kostar 550 kr. Avmaskningar och vaccinationer utförs med 20 % rabatt. Eventuella provanalyser debiteras utifrån ordinarie prislista.

Den studentdrivna kliniken tar för tillfället bara emot katter och hundar. 

Exempel på undersökningar

  • Hälsokontroll
  • Öronkontroll
  • Knölkontroll
  • Vaccination/avmaskning
  • Sårkontroll/rengöring/bandagering
  • Tandkontroll

Två mottagningar med olika fokus

Den ena mottagningen fokuserar på att studenterna ska få en möjlighet att utveckla sin kommunikation med djurägaren. Lärare inom veterinärmedicin kommer att vara med på hela undersökningen i syfte att lyssna, för att senare ge studenten feedback på framför allt kundkommunikationen. Den här mottagningen är öppen för tidsbokning torsdagar och fredagar i vecka 2-14.

Den andra mottagningen hanterar studenterna undersökningen mer självständigt, men med möjligheten att rådfråga en senior veterinär. Den här mottagningen är öppen för tidsbokning på kvällstid tisdagar och torsdagar vecka 2-16.

Vår studentdrivna klinik består av veterinärer och djursjukskötare som läser sista året på sitt program. När kliniken har mottagningstider finns det alltid en legitimerad veterinär på plats som kan stötta studenten kring rådgivning och behandling.

Vi utför inte medicinska utredningar på den studentdrivna kliniken, behövs det blir du erbjuden att boka en ordinarie undersökningstid.

För att boka ringer du 018-67 26 80 och anger att du vill boka tid till den studentdrivna kliniken. 


Kontaktinformation

SLU Universitetsdjursjukhuset 
Smådjurskliniken
Besöksadress: Ultunaallén 5A, 756 51 Uppsala
Leveransadress: Box 7040 750 07 Uppsala
Tel: 018-67 26 80
Epost: smadjur@uds.slu.se