Onkologi

Senast ändrad: 10 oktober 2018
patricio_rivera_jgz_beskuren.jpg

Tumörsjukdomar

Vid Universitetsdjursjukhuset bedriver vi en högt specialiserad behandling av hundar och katter med tumörsjukdomar. På vår onkologimottagning arbetar veterinärer med inriktning på onkologi 2-3 dagar i veckan. Vi erbjuder både avancerad kirurgisk behandling samt flera typer av cytostatikaterapier.

Vårt mål är att öka livskvalitén för hundar och katter med tumörer, både under och efter behandling. Genom att ha en hög kompetens ser vi till att ställa en korrekt diagnos och ge en individuell prognos för varje enskild patient. I vissa fall går det inte att behandla tumören utan att djuret far illa. Då rekommenderas naturligtvis ingen behandling.

Vid Universitetsdjursjukhuset, SLU har vi en kontinuerlig klinisk forskning kring tumörbehandling. Det kan därför finnas försök med helt nya terapiformer som vi kan erbjuda våra patienter.

 

Vid onkologimottagningen arbetar:

Henrik Rönnberg

Leg. Veterinär, VMD
Universitetslektor
Docent
Diplomate ECVIM-CA (Oncology)
Specialist i onkologi, hund & katt

Sara Saellström

Leg. veterinär
Specialist i hundens och kattens sjukdomar
Resident i onkologi


 

Fakta:

Mer information om tumörsjukdomar

C3O, Center of Clinical Comparative Oncology, är en internationell centrumbildning med bas vid SLU.  Du kan hitta mer information om tumörer, behandlingar, tecken på cancer och vanliga frågor på webbsidan:     * http://www.c3o.se/

Du kan också bidra till forskningen

Vill du bidra till ökad kunskap om sjukdomar hos hund? Läs mer om pågående forskningsprojekt där du och din hund kan bidra.

    *Pågående forskningsprojekt


Kontaktinformation

Universitetsdjursjukhuset vid SLU
Smådjurskliniken
Besöksadress: Ultunaallén 5A, 756 51 Uppsala
Leveransadress: Box 7040 750 07 Uppsala
Tel: 018-67 26 80
Epost: smadjur@uds.slu.se
Fax: 018-67 29 55

Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se