Hoppa till huvudinnehåll

Klinisk kemi

Specialistlaboratoriet för veterinärmedicinsk endokrinologi, klinisk kemi, hematologi och cytologi. Vi har Sveriges högsta veterinärmedicinska kompetens inom klinisk kemisk diagnostik.

Bilden visar en hand som skriver på en dator.

Nyhet! Gå vår distanskurs i höst – kvalitetssäkring vid analysarbete

I höst kommer vi att hålla en distanskurs vid fem tillfällen med syfte att öka kunskaper och förbättra kvalitét vid analys av diagnostiska prover inom klinisk kemi, hematologi och endokrinologi. 

Kvinna i labbrock. Foto

Veterinärmedicinsk rådgivning

Vi är stolta att som veterinärmedicinskt lab kunna erbjuda rådgivning av specialistutbildade veterinärer med stor erfaranhet av klinisk diagnostik. När du som veterinär skickar dina prover till oss ingår kostnadsfri rådgivning via telefon.

Ring oss på vår rådgivningstelefon: 018-67 16 19

Hur ska provet hanteras?

För att hantera beställningar snabbt, effektivt och kvalitetssäkert är det viktigt för oss att remisser är noggrant ifyllda och att prover hanteras på rätt sätt. Här följer information om hur remissen ska fyllas i, hur prover bör hanteras inför transport, samt hur vi hanterar prover på Klinisk kemiska laboratoriet. Om ni har några frågor, tveka inte att höra av er till oss!

När får du ditt provsvar?

Provsvar lämnas ut till remitterande veterinär. Detta efterson den kliniska bilden alltåd måste vägas in vid tolkning av provsvar. Provsvar lämnas oftast före kl 16.10 samma vardag om det ankommer lab före klockan 14.00. En del prover analyseras endast en gång per vecka, se nedan vilka det gäller.

Brevduva. Illustration

Välj rätt transport för ditt prov

Välj rätt transport för de prover du skickar samt de behov du har. Här går vi igenom de olika alternativen vi rekommenderar. 

Publicerad: 22 maj 2024 - Sidansvarig: uds-komm@slu.se
Loading…