Hoppa till huvudinnehåll

Bilddiagnostik

Universitetsdjursjukhuset är det enda djursjukhuset i Sverige som har europeiska specialister i bilddiagnostik för samtliga djurslag. Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss. Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och arbetar enbart med bilddiagnostik.

Bilddiagnostiska kliniken vid Universitetsdjursjukhuset är en av de största inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik i Europa och den enda godkända utbildningsplatsen i Sverige för europeisk specialistexamen inom ämnet (DipECVDI).

Nordsvenska brukshingstar. foto

Röntgen av nordsvenska brukshingstar

Nordsvenska brukshingstar ska vara friröntgade i framhovarna med avseende på hovbroskförbening innan de får godkännas för avel.

Föreningen Nordsvenska Hästen har beslutat att den av föreningen förvaltade forskningsfonden även hösten 2022 ska bekosta hovbroskröntgen för de nordsvenska brukshingstar som är födda år 2020 och som avses visas på avelsvärdering för hingstar 2023.

Röntgenundersökningen måste ske under perioden 1 september – 1 december 2022. Fonden bekostar undersökningen endast om bilderna skickas till bilddiagnostiska kliniken på UDS. 

Publicerad: 07 december 2022 - Sidansvarig: uds-komm@slu.se
Öppet: vardagar kl. 8.00-16.20.

Telefon: 018-67 21 97, telefontid 9.30 - 12.15.
E-post: bilddiagnostik@slu.se              

 

Leveransadress:
Bilddiagnostiska kliniken, UDS
Box 7040
750 07 Uppsala 

Loading…