Här går mycket ut på att utbilda, det är en viktig del i det hela

Senast ändrad: 10 maj 2019
Närbild av två personer, en veterinär och en student. Foto.

Hur skiljer det sig att arbeta på ett universitetsdjursjukhus jämfört med ett kommersiellt djursjukhus eller en veterinärklinik?

"Att utbilda och interagera med studenterna är jätteroligt. Tycker man inte om det så bör man nog inte vara här. Det är viktigt att ta hand om dem och ge dem en så bra stund hos oss som möjligt."
– Malin

"Det är högt i tak här, inga frågor är för dumma och alla tar sig tid att svara. Här går mycket ut på att utbilda, det är en viktig del i det hela."
– Pernilla

"Det är utvecklande att ha studenterna med sig och få lyssna på diskussionen mellan veterinärer och studenter. Ofta säger även hästägarna att de tycker om att få lite utbildning på köpet. Sen är det ju stort och modernt här. Kombinationen av flertalet specialister, närheten till forskningen och vår moderna teknik är häftig."
– Wendela

Vad vill du veta mer om?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Fakta:

Vill du att friska och sjuka djur ska få en så god omsorg som möjligt? Gillar du kontakt med andra människor och deras sällskapsdjur? Som djursjukskötare utbildas du för att få en bred och fördjupad förståelse för djuromvårdnad och djursjukvård.

Om utbildningen till djursjukskötare


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se