SLU-nyhet

Kartläggning av djurägares kostnader för veterinärvård

Publicerad: 15 augusti 2023

Lämna in dina veterinärkvitton. Du kan bidra till att göra veterinärpriser mer transparenta.

I ett samarbete mellan SLU och Vetpris  samlas veterinärvårdskvitton in och blir ett viktigt underlag i ett forskningsprojekt gällande prisbilden för veterinärvård. Om du anlitat veterinär - gå in på vetpris, och lämna dina uppgifter anonymt. Vi tar tacksamt emot kvitton både nya och gamla. 

Med kvitton från djurägare kan vi både öka pristransparensen för alla djurägare, och studera prisändringar i samband med t ex kriget i Ukraina. Vetpris är ett verktyg som söker kombinera forskning och pristransparens i real-tid för djurägaren - i nuläget ett världsunikt verktyg som även visar priser för akut uppkomna veterinärvårdskostnader.

Här kan du kan läsa mer om projektet

Länk till insamlingen


Kontakt vid frågor om projektet

Agneta Egenvall
Professor vid institutionen för kliniska vetenskaper (KV); enheten för epidemiologi                                                        

E-post: agneta.egenvall@slu.se