SLU-nyhet

HAR DIN HUND ÖRONINFLAMMATION?

Publicerad: 30 augusti 2017
Hund som klappas av en person. Foto.

Nu söker vi hundar med öroninflammation för utvärdering av en ny behandling.

Är din hund besvärad i ett eller båda öronen? Har din hund nyligen fått t.ex. klåda, huvudskakningar, rodnad, svullnad, ökad mängd öronsekret eller smärta från öronområdet, så kan han eller hon vara en av de hundar vi söker. Din hund behöver vara minst sju månader gammal för att kunna delta i studien.

Hundar som inkluderas i studien kommer att lottas till att antingen behandlas på idag gängse sätt med ett vanligt använt läkemedel, alternativt behandlas med det läkemedel som vi vill utvärdera effekten av. Behandling och uppföljning kommer att ske under en månads tid och förutom att behandla din hund dagligen de första 1-2 veckorna kommer du att få komma på 3-4 inbokade besök med en veckas mellanrum för att kontrollera behandlingens effekt.

Är du intresserad av att låta din hund delta i studien eller har några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till Harriet Noring, mailadress htno0001@stud.slu.se.

Genom att låta din hund delta hjälper du forskningen och får dessutom en kostnadsfri behandling! 


Kontaktinformation