Akuta remisser nattetid

Senast ändrad: 12 december 2022

Från och med den 1 juni kommer smådjurskliniken att öppna upp för akuta remisser nattetid. Vi har fortfarande inte en tillräckligt stor bemanning för att öppna intaget fullt ut, men vill givetvis hjälpa så många djur som möjligt.

För dig som djurägare betyder förändringen det här:

  • Vår akutmottagning är fortsatt öppen som tidigare, det vill säga kl. 07:00-22.00.
  • Blir ditt djur akut dåligt under natten så har onlinetjänster, distriktsveterinärer och andra djursjukhus/veterinärkliniker möjlighet att remittera till oss om de bedömer att så är nödvändigt. Remitterande veterinär kommer att kontrollera med oss på UDS att vi har möjlighet att ta emot dig innan du skickas hit. Som alltid när det gäller akutdjursjukvård så finns det inga garantier att vi kan ta emot, de djur som redan finns i vår vård måste prioriteras för att bibehålla patientsäkerheten.

  • Oftast är onlinetjänsterna som erbjuder veterinärrådgivning tillgängliga nattetid. Har du ditt djur försäkrat är det stor sannolikhet att det finns en onlinetjänst som ingår i din försäkring.

Den här justeringen är ett steg på vägen till att kunna ha öppet dygnet runt igen. Vi hoppas att vi på det här sättet kan bidra till en ökad trygghet för djurägare i vårt upptagningsområde.