SLU-nyhet

Position Statement från International Collaboration on Extreme Conformation in Dogs

Publicerad: 11 april 2024
närbild huvud Jackrussel terrier

International Collaboration on Extreme Conformation in Dogs (ICECDogs) består av intressenter från flera olika länder som arbetar tillsammans för att minimera uppkomna djurskyddsproblem till följd av extrema exteriörer hos hundar.

ICECDogs har tagit fram ett gemensamt ”position paper” avseende vad god hälsa är för en hund och vilka kriterier som måste uppfyllas för att en hund ska kunna ha en god välfärd och att exteriöra överdrifter inte får hindra hundarnas naturliga beteenden eller leda till en dålig hälsa. SCAW deltar i ICECDogs via Samverkansgruppen för hundvälfärd. Gruppens representant i ICECDogs är Helena Skarp från SKK.

Position Statements finns att läsa här.


Kontaktinformation

scaw@slu.se