SLU-nyhet

Prestigefull utmärkelse till Jens Häggström

Publicerad: 05 oktober 2017

Professor Jens Häggström har mottagit en prestigefull utmärkelse för sin framstående vetenskapliga gärning.

WSAVA står för The World Small Animal Veterinary Association, och är en organisation som samlar veterinärer verksamma inom smådjursområdet från hela världen. De delade ut priset i samband med sin årliga konferens.

Jens Häggström, som är verksam på SLU och även arbetar som hjärtspecialist på UDS, tilldelades ett pris för vetenskaplig gärning inom sällskapsdjursområdet. Priset delas ut till en person som signifikant bidragit till ökad kunskap om sjukdomar rörande orsak, identifiering, behandling och reducering av sjukdomsförekomst hos sällskapsdjur. Utmärkelsen, som är WSAVA:s mest prestigefyllda pris, uppmärksammar exceptionella bidrag till den veterinärmedicinska forskningen, och Jens Häggström får motta priset för sin mångåriga forskning inom kardiologi och internmedicin.     

Prisutdelningen skedde i en fullsatt sal med runt 1500 deltagare i Köpenhamn i närvaro av hennes kungliga höghet Prinsessan Marie av Danmark. I samband med prisutdelningen var Jens Häggström inbjuden att hålla en föreläsning som han valde att kalla ”Does it matter”.