SLU-nyhet

Kerstin Bergvall blev årets veterinär 2019

Publicerad: 30 september 2019

Kerstin Bergvall utsågs till Årets Veterinär 2019 vid Veterinärkongressens middag fredagen den 27 september. Kerstin är ansvarig för UDS specialistmottagning i dermatologi (hudsjukdomar) på både häst- och smådjurskliniken där hon utreder och behandlar hud- och allergipatienter.

Motiveringen lyder:

"Det finns några veterinärer i Sverige som verkligen kan den disciplin som betraktas som en av de svåraste. Årets Veterinär är nestorn bland dem. Hon behandlar både smådjur och häst, och de som arbetar med henne vittnar om ett enormt engagemang för att lindra deras lidande.

Men för att komma dit måste man ha djurägarna med sig, och här finns en annan av denna veterinärs många styrkor. Passionerat och pedagogiskt får hon djurägarna att förstå och genomföra ofta livslånga behandlingar på sina djur, hemma och i stallet. Hennes bedside manners är lika fina för människor som djur.

Genom en lång karriär har hon alltid ställt upp för patienter, djurägare, kolleger och inte minst studenter. Hennes forskning kan vi prata länge om, just nu handlar den bland annat om sårläkning hos hund och häst utan antibiotika."

- Jag känner mig mycket tacksam och hedrad av utmärkelsen säger Kerstin. Det är en ynnest att få vara delaktig i vidareutvecklingen av mitt ämnesområde, dermatologi. Det är ett område som påtagligt berör många patienter och därmed även deras djurägare. Jag är tacksam för att fått vara del av ett så stimulerande samarbete med inspirerande, kunniga och fantastiska kollegor över alla gränser, nationell och internationellt. Det är genom detta som utveckling görs möjlig, så att vi på bästa sätt kan hjälpa våra patienter.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se