SLU-nyhet

Kerstin Bergvall nominerad till Årets Veterinär 2019

Publicerad: 10 maj 2019

Kerstin Bergvall, diplomate ECVD och specialist i hundens och kattens sjukdomar, har nominerats till utmärkelsen Årets Veterinär 2019.

Kerstin beskrivs som en föregångare i dermatologi i Skandinavien. För närvarande delar hon sin tid mellan oss på UDS och Evidensia Södra Djursjukhuset. Kerstin arbetar med hudsjukdomar på alla djurslag, men framför allt hos hund, katt och häst. Arbetet omfattar specialistmottagning, undervisning i ämnen som berör dermatologi på smådjur och häst på veterinärprogrammet vid SLU.

"Hon är en föregångare för dermatologi i hela Skandinavien. Mycket skicklig kliniker för både smådjur och häst, med mycket stort engagemang för sina patienter och djurägare. Generös med sin kunskap till kolleger och studenter."

Hon handleder även residenter och veterinärer under utbildning till specialist Steg II och bedriver forskning rörande grundläggande sjukdomsmekanismer, genetisk bakgrund samt förbättrad diagnostik och behandling, med fokus på immunmedierade hudsjukdomar som allergier och autoimmuna/immunmedierade sjukdomar och även tumörsjukdomar.

Vem som blir Årets Veterinär avgörs av en jury som består av Ingrid Kindahl, chefredaktör för VeterinärMagazinet, Marie Jury, chef för Väsby Djursjukhus och Torkel Ekman, vice ordförande i Veterinärmedicinska rådet. Vinnare mottar sitt pris vid Veterinärkongressens middag den 27 september.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se