Smådjurskliniken

Vid smådjurskliniken på UDS tar vi emot hundar, katter och andra smådjur. Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden.

CavalierKingCharles750_jsg.jpg

På smådjurskliniken betalar alla vid hemgång

Vi har endast kortbetalning. Observera att det efter kl. 18.00 på kvällen fram till kl. 8.00 på morgonen och samtliga helgdagar, utöver en avgift för akuta besök, även tillkommer en jouravgift. På vardagar dagtid erbjuder vi vid behov direktreglering mot ert försäkringsbolag. Direktreglering kostar 160 kr och det kan i vissa fall ta upp till en timme att få svar.

Väntrum_smådjur750.jpg

Smådjursklinikens reception

När ni kommer till Universitetsdjursjukhusets smådjursklinik, anmäler ni er alltid i receptionen. Här registrerar vi er ankomst och tar även emot betalning och lämnar ut recept efter avslutat besök. Vi hjälper er också att boka tid till våra olika mottagningar. 

Hund750_jsg.jpg

Råd vid sjukdom

Vill du veta mer om till exempel kennelhosta, magomvridning eller salmonella? Här hittar du råd om akuta skador hos hund och katt samt information om några vanliga sjukdomstillstånd.

jordbruksverket.jpg

Resa med husdjur

På jordbruksverket.se kan du läsa om vad som gäller om du vill ta med ditt djur på en utlandsresa. Här får du också information om hur du ska transportera djur så att de mår bra och klarar transporten.

Katt_på_iva3_880.jpg

UDS är certifierad kattvänlig klinik med guldstandard.

Begreppet kattvänlig klinik eller på engelska Cat Friendly Clinic (CFC) är framtaget av International Society of Feline Medicine (ISFM).  Det är en certifiering av kliniker som därigenom får ett bevis på att de har utformat klinik och arbetssätt på ett för kattägaren och katten optimalt sätt. Genom kattvänlig hantering och hög kvalitet på vården förbättras veterinärvården av katter och stressen minimeras både vid besöket på kliniken och vid resan dit och den fortsatta medicineringen hemma.

Publicerad: 29 april 2019 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…