Smådjurskliniken

Vid smådjurskliniken på UDS tar vi emot hundar, katter och andra smådjur. Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden.

Studentdriven klink

Hos oss utbildas morgondagens veterinärer och djursjukskötare. Nu kan vi erbjuda djurägare vår studentdrivna smådjursklinik. Det här passar dig som vill få ditt djur undersökt eller behandlat för enklare åkommor.

Inför ditt besök

Innan du ringer till oss angående ett sjukt djur samt innan ditt besök finns det en del vi behöver veta. Här har vi samlat sådant som kan vara bra för dig att tänka igenom innan du kontaktar oss. 

Råd vid sjukdom

Vill du veta mer om till exempel kennelhosta, magomvridning eller salmonella? Här hittar du råd om akuta skador hos hund och katt samt information om några vanliga sjukdomstillstånd.

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Smådjursklinikens reception

När du kommer till UDS smådjursklinik, anmäler du dig i receptionen. Här registrerar vi din ankomst och tar även emot betalning och lämnar ut recept efter avslutat besök. Vi hjälper er dig också att boka tid till våra olika mottagningar. 

Publicerad: 05 februari 2020 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…