SLU-nyhet

Maria Engedahl blir ny direktör för Universitetsdjursjukhuset vid SLU

Publicerad: 23 september 2019

Maria kommer närmast från Akademiska sjukhuset där hon har varit chef för laboratoriet de senaste åtta åren. Hon har ca 20 års erfarenhet av bland annat ledarskap, marknadsföring och ekonomi. Maria tillträder rollen som djursjukhusdirektör den 1 oktober.

Det är en komplicerad, utmanande och mycket spännande uppgift att leda Sverige enda universitetsdjursjukhus. En uppgift som kommer att passa Maria mycket bra.


– Jag trivs i miljöer där akademi och klinik möts för att gemensamt skapa en bättre framtid säger Maria Engedahl. Min uppfattning är att Universitetsdjursjukhuset och SLU har rätt förutsättningar för att bidra till en mer hållbar värld. Jag ser fram emot att inspirera till lust och kraft för en vidareutveckling av arbetssätten så att vi på bästa sätt kan hjälpa såväl djur som människor, samtidigt som vi stödjer forskning och utbildning.


– Jag är mycket nöjd med att vi har rekryterat Maria Engedahl som ny direktör för Universitetsdjursjukhuset säger rektor Maria Knutson Wedel. Hennes bakgrund och erfarenhet stämmer väl in på den kravprofil vi hade för tjänsten. Maria har dokumenterat goda ledaregenskaper och jag har stort förtroende för henne. Hon kommer att driva vårt universitetsdjursjukhus på ett ansvarsfullt sätt och arbeta i tät samverkan med VH-fakulteten. Detta blir jättebra.


UDS uppdrag är att utbilda morgondagens veterinärer, djursjukskötare och specialister. Här bedriver vi forskning inom klinisk veterinärmedicin och djuromvårdnad och kan därmed bidra till att utveckla och förbättra djurhälsa och djursjukvård. Vi erbjuder evidensbaserad vård och har såväl djurägare som djurens bästa i centrum.


– Vi ser fram emot att välkomna Maria till oss på UDS. Vi är säkra på att hennes driv och engagemang kommer att inspirera oss, och vi är övertygande om att hennes erfarenhet från ett universitetssjukhus kommer att gagna oss, säger Karin Holm Forsström, chef för hästkliniken vid UDS.

 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se