SLU-nyhet

Morgondagens veterinärer gör praktik

Publicerad: 08 februari 2019

Det som gör UDS unikt är att vi är ett universitetsdjursjukhus och därmed också ett undervisningsdjursjukhus. Det innebär att det inom sjukhusets väggar inte bara pågår förstklassig djursjukvård, utan också utbildning av blivande veterinärer och djursjukskötare.

Det riktigt sjuder av nyfikenhet och engagemang när studenterna gör sin praktik på våra olika kliniker. UDS erfarna veterinärer visar på en hög pedagogik när de lugnt och noggrant instruerar inom djursjukvårdens olika områden.

Majoriteten av de djurägare som besöker oss uppskattar studenternas närvaro. Framför allt drar de nytta av de tydliga och utförliga genomgångar som sker kring undersökningar, diagnoser och behandling. En missuppfattning som kan förekomma är att studenterna får använda sjuka djur för att prova sig fram i sina kunskaper. Så är det inte, utan våra mest erfarna och kompetenta veterinärer är med och övervakar och guidar. Skulle vi inte ha ett universitetsdjursjukhus så skulle framtidens veterinärer aldrig kunna nå upp till den höga nivå som vi kräver (och ska kräva) av Sveriges djursjukvård. 

Det klagomål som kan förekomma i undantagsfall är att undersökningarna kan ta lite längre tid än på andra djursjukhus.  Vi vill då uppmana till tanken att du även i framtiden vill få den bästa omvårdnaden om ditt älskade djur. Det bidrar du till genom att besöka UDS, samtidigt som du får tillgång till de senaste behandlingsregimerna baserade på vetenskap,  forskning och mångårig erfarenhet. 

Det antecknas ordentligt när veterinären berättar om hur undersökningen ska gå till.
Student med katt. foto
En undersökning av en fantastiskt vacker bengalkatt.
Veterinären Karin går igenom hur journalanteckningarna ska föras.
Studenter som åker med vår ambulatoriska klinik till en hästgård.
Studenterna lär sig genom att utföra, givetvis övervakat av en erfaren veterinär.
Shettisar är svåra att sticka, men med tålmodig guidning av Jenny går det riktigt bra.
Studenterna får redogöra för "sina" fall inför klasskompisar och ansvarig veterinär.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Li Hedenström
Marknads- & kommunikationsansvarig UDS

E-post: li.hedenstrom@slu.se