SLU-nyhet

Anna Straube ny chef för bilddiagnostiska kliniken på Universitetsdjursjukhuset vid SLU

Publicerad: 26 april 2018

Anna Straube har anställts som chef för bildiagnostiska kliniken på Universitetsdjursjukhuset vid SLU.

Anna har arbetat på bilddiagnostiska kliniken på Universitetsdjursjukhuset sedan 2002. Dessförinnan har hon arbetat som både distriktsveterinär och smådjursveterinär på andra djursjukhus. I hennes nya roll som chef för bilddiagnostiska kliniken kommer Anna arbeta med både verksamhetsutveckling, personalfrågor och administration men även fortsätta att arbeta kliniskt med djursjukhusets patienter. Anna började sin nya tjänst i april.

-          Jag är mycket glad att Anna axlar tjänsten som chef för bilddiagnostiska kliniken på UDS. Anna har en gedigen erfarenhet av bilddiagnostik på både smådjur och häst. Att hon dessutom har arbetat på kliniken i många år och väl känner till verksamheten och personalen är en styrka. Jag ser mycket fram emot att arbeta närmare tillsammans med Anna, säger Henrik Ericsson universitetsdjursjukhusdirektör.

Anna tog sin veterinärexamen 1999 i Hannover, Tyskland och har även specialistkompetens i bilddiagnostik för hund och katt (steg II). Hennes specialområden är bland annat CT, röntgen, MR och ultraljud på smådjur samt CT och röntgen på häst.

-          Jag är väldigt glad över att ha fått tjänsten som chef för bilddiagnostiska kliniken. Det känns spännande att få arbeta mer med verksamhetsutveckling, personalfrågor och utbildning och jag ser fram emot att driva bilddiagnostiska kliniken arbete vidare, kommenterar Anna Straube.


Kontaktinformation

Tf Universitetsdjursjukhusdirektör

Marianne Grauers

Tel: 070-632 18 20

E-post: marianne.grauers@slu.se