30 mar

Online

Digital remittentträff med föreläsning av Letícia Marcelino

evenemang | seminarier, workshops |

Torsdagen 30 mars kl 16.00 håller Letícia Marcelino, resident i bilddiagnostik på SLU UDS, en föreläsning om indikationer för bukultraljud på smådjur. Föreläsningen ges på engelska (Indications for abdominal ultrasound in dogs and cats) och håller på i ca 40 min, med tid för frågor och diskussion.   Fokus ligger på ultraljudsdiagnostik men även andra bildtekniker presenteras. Hela träffen beräknas hålla på i 1,5-max 2 timmar beroende på hur många frågor och diskussion det blir.

Anmälan görs via mejl till Margareta.Uhlhorn@slu.se senast 29/3.

Mer om UDS bildklinik och föreläsaren

UDS har en av de mest moderna veterinärmedicinska bilddiagnostiska klinikerna i Europa och en lång tradition av hög kompetens när det gäller bilddiagnostik och radiologiska expertutlåtanden. Klinikverksamheten bedrivs i nära samarbete med forskning och undervisning på SLU.

Letícia Marcelino, DVM, MSc, resident ECVDI, tog sin examen från Lisbon University 2014. Innan Letícia påbörjade sin specialistutbildning i bilddiagnostik på Universitetsdjursjukhuset har hon arbetat i Storbritannien och Spanien samt undervisat i radiologi vid St George's University i Karibien. Medverkar gör även Margareta Uhlhorn, DipECVDI och Tf Veterinärchef.

Fakta

Tid: 2023-03-30 16:00
Ort: Online

Kontaktinformation