SLU news

Nya specialister i bilddiagnostik

Published: 09 February 2017

Jessica Ingman, Tove Nielsen och Martin Rapp är nu Diplomates of the European College of Veterinary Diagnostic (DiplECVDI).

UDS är den enda utbildningsplatsen i Sverige där veterinärer kan göra sin specialistutbildning i bilddiagnostik. Nu har ytterligare tre av våra residents avlagt det sista provet för sin specialistexamen och är nu Diplomates of the European College of Veterinary Diagnostic (DiplECVDI).

Stort grattis till Jessica Ingman, Tove Nielsen och Martin Rapp!

Facts:

Bilddiagnostiska kliniken vid Universitetsdjursjukhuset är en av de största inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik i Europa och den enda godkända utbildningsplatsen i Sverige för europeisk specialistexamen inom ämnet (Dipl ECVDI). Utbildningen är unik då den omfattar inte bara fördjupade kunskaper inom röntgen och ultraljud utan även scintigrafi, magnetresonanstomografi (MRT) och datortomografi (DT).

Universitetsdjursjukhuset är idag det enda djursjukhuset i Sverige som har europeiska specialister inom bilddiagnostik i sitt dagliga arbete. Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss. Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och arbetar enbart med bilddiagnostik.

Forskning, utbildning av veterinärstudenter och vidareutbildning av veterinärer är viktiga delar av verksamheten som bidrar till utvecklingen av ämnet bilddiagnostik i hela landet. 


Contact