SLU-nyhet

Ambulatoriska kliniken

Publicerad: 12 september 2016
Ambulatoriska_studenter300.jpg

1 september 1976 startade ambulatoriska kliniken sin verksamhet i Uppsala.

I 40 år har alltså den ambulatoriska klinikens veterinärer bistått lantbrukare och hästägare med såväl akuta som icke akuta ärenden, ofta tillsammans med veterinärstudenter för vilka det är en viktig del av utbildningen.

Verksamheten är igång dygnet runt oavsett om det är vardag eller storhelg och kliniken har lyckats hålla det helt utan avbrott under dessa 40 år. En hel del i veterinärernas arbete har dock förändrats under årens lopp. Till exempel utgör nu de hästrelaterade fallen minst hälften av de ärenden som inkommer till kliniken. En följd av att andelen lantbruksdjur minskar stadigt medan andelen hästar istället ökar. Ytterligare en förändring är att den medicintekniska utvecklingen möjliggör betydligt mer avancerade undersökningar ute i fält.     

Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se