Tillfälligt justerade öppettider för smådjursklinikens akutmottagning

Senast ändrad: 26 januari 2021
Öppet 7-22

Från och med den 27/11-2020 kommer smådjurskliniken att ha öppet för akuta intag mellan kl. 07.00-22.00 alla dagar i veckan. Beslutet är tillfälligt och gäller som senast till den 31/3-2021, men kan omvärderas utifrån vad som sker i omvärlden relaterat till nuvarande pandemi. Vi kommer att återgå till intag dygnet runt så snart situationen tillåter.

Om du behöver akut djursjukvård utanför våra öppettider så rekommenderar vi att söka på t.ex. "dygnet runt öppen veterinär" på Google. Vilket djursjukhus du väljer är förmodligen beroende av vilket djurslag det rör sig om samt var du befinner dig fysiskt i landet.

Polishundar kommer fortfarande att kunna besöka oss akut dygnet runt i och med vårt samarbete med Polismyndigheten.

Vi justerar våra öppettider för att trygga patientsäkerheten för inneliggande djur och för att främja en fungerande arbetsmiljö för våra anställda. Under en längre tid har vi varit drabbade av höga sjukskrivningstal vilket har lett till en stor belastningen för medarbetare vid smådjurskliniken. Vid några tillfällen har vi varit tvungna att med kort varsel stänga vår akutmottagning, vilket skapar en otrygghet och otydlighet gentemot djursjukhus/kliniker likväl som djurägare.

Observera att hästkliniken och den ambulatoriska kliniken vid UDS inte berörs av de justerade öppettiderna.

Tack för din förståelse.

Universitetsdjursjukhuset vid SLU