Kurser och föreläsningar

Senast ändrad: 13 april 2018
Föreläsningaulan300.jpg

Universitetsdjursjukhusets smådjurs- och hästklinik erbjuder med jämna mellanrum kurser för intresserade inom djurhälsovården. Vi bjuder också in till träffar för våra remitterande kliniker/veterinärer samt djurägare.

Varmt välkommen till en föreläsning om den växande hunden

Reproduktionscentrum hund och katt, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) arrangerar tillsammans med Royal Canin en föreläsningskväll om den växande hunden. Föreläsningen riktar sig till dig som är valpägare eller uppfödare och som vill få tips på hur du bäst tar hand om din valp och unghund.

Eva Axnér (leg vet, diplomate ECAR, professor i reproduktion hos karnivorer) från institutionen för kliniska vetenskaper inleder med att berätta om hundens könsmognad.

Från Universitetsdjursjukhuset, UDS, föreläser Mimmi Kjörk Granström (leg vet, ECVS resident i kirurgi) och Kjerstin Pettersson (leg sjukgymnast gk inom veterinärmedicin, CCRP) om hur man kan förebygga skador hos den växande hunden.

Efter fikapausen berättar Åsa Dufva (husdjursagronom, vetenskaplig kommunikatör på Royal Canin) om hur du på bästa sätt utfodrar den växande individen och vilka verktyg du kan använda för att hålla din valp vid rätt hull.

Vi rundar av kvällen med frågor och information om Royal Canins medlemsklubbar samt tar del av erbjudanden på valpfoder som finns i foderbutiken, UDS.

När: 16 maj klockan 18:00-20:30
Var: SLU, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, Föreläsningslokalen Audhumbla, Ulls väg 26 i Uppsala
Anmälan: Föreläsningen är kostnadsfri och anmälan görs senast den 6 maj. Vi behöver en anmälan per person. Anmäl dig här.

Max antal deltagare är 150 stycken. Först till kvarn gäller.

Royal Canin bjuder på kaffe/the och smörgås under kvällen.

Varmt välkommen med din anmälan!

Läs mer om Reproduktionscentrum hund och katt här.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad om kommande intressanta aktiviteter på UDS.

 -------------------------------------------------------


Kontaktinformation

Kristin Johansson
Marknadsansvarig Universitetsdjursjukhuset
Kommunikationsavdelningen
Telefon: 018-67 19 22, mobil: 076-313 63 98
kristin.johansson@slu.se

Sidansvarig: kristin.johansson@slu.se