Arbeta hos oss

Senast ändrad: 21 december 2016 - slu.se
flygbild_UDS_VHC300.jpg

Var med och forma arbetet på ett av Europas mest moderna djursjukhus! Sedan juni 2014 bedriver vi verksamheten i vårt helt nybyggda djursjukhus och vi söker nya medarbetare.

Universitetsdjursjukhuset (UDS) vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett av landets största djursjukhus. Vi erbjuder utbildningsplatser för veterinärstudenter och praktikplatser för blivande djursjukskötare och djurvårdare. Vi är cirka 165 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för hästar, katter, hundar och mindre sällskapsdjur. Vi har även en ambulerande verksamhet för hästar och lantbrukets djur.

Legitimerad djursjukskötare eller motsvarande till vår smådjursklinik

På smådjurskliniken är vi ca 100 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård för katter, hundar och mindre sällskapsdjur. Vi har öppet dygnet runt årets alla dagar och tar emot såväl primärfall som remissfall. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik, labb av högsta kvalitet och inte minst ett stort gäng riktigt trevliga och mycket kompetenta medarbetare.

Arbetsuppgifter: Vi söker i första hand en legitimerad djursjukskötare alternativt en veterinär med intresse för djuromvårdnad, särskilt anestesi. Du kommer att arbeta i team med högt kvalificerad personal av olika kategorier. Du arbetar mot uppsatta mål enligt UDS uppdrag. I tjänsten ingår även handledning av studenter. Du kommer att tjänstgöra alla tider på dygnet, inklusive kvällar och helger enligt schema. I arbetet ingår alla normalt förekommande arbetsuppgifter för tjänstekategorin.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är legitimerad djursjukskötare eller legitimerad veterinär. Narkoskompetens eller erfarenhet från djursjukvård är särskilt meriterande. Anställs veterinär kommer tjänsten utgöras av uppgifter inom anestesi i första hand. Du är van att möta djurägare i olika situationer och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer. Du är också mån om goda relationer med kollegor och remittenter och har dokumenterat god samarbetsförmåga. Du är även intresserad av att skapa förutsättningar för arbete med undervisning och forskning och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt, med intresse
för evidensbaserad vård. Som person är du strukturerad och stresstålig. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.Klinikveterinär på UDS.

Placering: Uppsala
Anställningsform: Tills vidare.
SLU tillämpar provanställning.
Även vikariatsanställning finns tillgängligt.
Omfattning: 100%
Tillträde: enligt ö.k.
Ansökan: Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 4659/2016. Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala eller registrator@slu.se senast den 8 januari 2017.

Mer information:
Helene Löfberg
Bemanningschef
018-67 29 20
helene.lofberg@uds.slu.se

Veterinär till ambulatoriska kliniken

I Uppsala veterinärdistrikt, som omfattar Uppsala och Knivsta kommuner,sköts djursjukvården av lantbrukets djur (kor, får, getter, grisar) och häst av Universitetsdjursjukhusets  ambulatoriska klinik. På ambulatoriska kliniken är vi sju anställda klinikveterinärer.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår samtliga på kliniken förekommande arbetsuppgifter för en veterinär. Du arbetar mot uppsatta mål enligt UDS uppdrag. I tjänsten ingår även handledning av veterinärstudenter. Du kommer att tjänstgöra alla tider på dygnet, inkl. kvällar, nätter och helger. Under vardagar utför vi planerade besök på häst och lantbrukets djur t.ex. hästtandvård, kastrationer, besiktningar och under sommarhalvåret även stogynekologi. När det gäller lantbrukets djur genomförs förebyggande djurhälsovård genom planerade besättningsbesök. Ambulatoriska kliniken harockså ansvar, på uppdrag av Jordbruksverket, för gränskontrollen på Arlanda flygplats avseende införsel av sällskapsdjur m.m. Detta uppdrag avser både jourtid och under ordinarie gränskontrollveterinärs semester.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är legitimerad veterinär och som helst har några års erfarenhet av kliniskt arbete riktat mot häst och lantbrukets djur. Denna tjänst kommer att bli inriktad mot hästdjursjukvård under fältmässiga förhållanden. Du är van att möta djurägare i olika situationer och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer. Du är också mån om att upprätthålla goda relationer med kollegor och har dokumenterad god samarbetsförmåga. Du är även intresserad av att skapa förutsättningar för arbete med undervisning och forskning och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du vet att en händelsestyrd verksamhet med oregelbundna arbetstider är något som du kan hantera. Som person är du strukturerad och stresstålig. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.
Körkort krävs.
Placering: Uppsala
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 6 månader eller längre. Vikariat 9 månader.
Tillträde: Start ca 1 februari 2017
Ansökan: Välkommen med din ansökan märkt med Ref nr: SLU ua 5012/2016. Ansökan ska ha inkommit till Registrator, SLU, Box 7070,750 07 Uppsala eller registrator@slu.se senast den 9 januari 2017.

Mer information:
Arne Persson
Chefsveterinär
018-67 13 40
arne.persson@uds.slu.se


SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Fackliga företrädare:
Anneli Lundkvist, SACO
+46 (0)18 67 27 12

Desiree Karlsson, SEKO
+46 (0)18 67 10 57

Lotta Olsson, ST
+46 (0)18 67 15 36Kontaktinformation
Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se